روش کار

به عنوان یکی از قدیمی ترین و پرسابقه ترین شرکتهای مهندسی مشاور در سطح کشور، ما معتقدیم که هر طراحی بهینه نیازمند 6 مرحله اصلی میباشد که هر یک از آنها نقش مهمی در موفقیت یک پروژه ایفا می کند. ما در گروه 4 ترجیح می دهیم که در همه این مراحل که بطور مفصل شرح خواهیم داد در کنار کار فرمای خود حرکت کرده تا با هدف حفظ پروژه در محدوده زمان، بودجه مورد نظر و استانداردهای داخلی و بین المللی از اتمام پروژه به بهینه ترین شکل ممکن اطمینان حاصل کنیم. با این اوصاف بر اساس نیاز و خواست کارفرما ما قادر به انجام پروژه برای یک یا چند مرحله بصورت جداگانه نیز میباشیم.

برنامه ریزی و مطالعات

این مرحله شامل مطالعات اولیه و برنامه ریزی می باشد که پایه و اساس مراحل طراحی خواهد بود. هدف از این مرحله ایجاد شناخت نسبت به نیازهای کارفرما، منطقه و آیتم هایی مانند اقلیم منطقه، شرایط معماری منطقه، ضوابط و قوانین، چارچوب ها و استاندارد ها و همچنین بررسی دقیق مسائل مربوط به مهندسی خاک از قبیل آزمایش خاک و...می باشد که بسیار حائز اهمیت است به عنوان نمونه اگر در بررسی وضعیت خاک و ژئوتکنیک یک منطقه به نتایج خوبی نرسیم حتی امکان عدم اجرای پروسه معماری نیز مطرح میشود یا در بسیار از شهر های دنیا محدودیت های بلند مرتبه سازی علاوه بر بافت سنتی به بحث آزمایش خاک مربوط است و هر ناحیه بسته به سستی یا قوت زمین تا حد مشخصی امکان ساخت دارد. این اطلاعات در سندی به نام برنامه سازماندهی میشوند که تمام ویژگی‌ های منحصر به ‌فردی را که کارفرما به دنبال آن است، توصیف می‌ کند.

طراحی مقدماتی

در این مرحله اطلاعات بدست آمده و برنامه تولید شده در مرحله قبلی در غالب طرح مقدماتی معماری، رندرهای سه بعدی، نقشه های اولیه جانمایی در سایت، شکل طبقات، ارتفاع و فرم ساختمان و در گزینه های مختلف ارایه میشود. در این مرحله جلسات متعددی با کارفرما جهت بحث و تبادل نظر در مورد ایده ها برگزار شده و صورت نیاز تغییرات لازم بر آنها اعمال میگردد. همیشه میتوان تغییراتی در طرح اولیه ایجاد کرد ولی بهترین زمان برای رسیدن به زیان مشترک در خصوص طرح بدون صرف هزینه زیاد همین مرحله میباشد.

طراحی فاز 1

این مرحله شامل پرورش دادن و تکمیل کردن گزینه و طرح تصویب شده در مرحله قبل میباشد. با پیشرفت پروژه نقشه های تکمیل شده شامل نحوه استقرار، ابعاد، اندازه، روابط فضا ها و مشخصات کلی نما و پروژه ارایه خواهد شد. جهت بهبود عملکرد و نهایی شدن طرح، مهندسین سازه، معماران داخلی، برق، مکانیک و تجهیزات پزشکی نیز به تیم مهندسی اضافه شده تا با بررسی سیستمهای مختلف و تاثیرات آنها بر طرح معماری، بهینه ترین و کامل ترین طرح آماده گردد. در پایان این مرحله علاوه بر نقشه های فاز 1 معماری شامل چیدمان فضا ها، مقاطع، روابط عمودی و افقی، مشخصات نما و مصالح انتخاب شده، گزارشهای کاملی از سیستمهای سازه ای پیشنهادی، تاسیسات برقی و مکانیکی مناسب با طرح معماری، راهکارهای مرتبط با کاهش مصرف انرژی و تجهیزات مورد نیاز ارایه خواهند شد تا مبنای طراحی در مراحل بعدی قرار گیرند. ضمنا با تایید کارفرما یک سری نقشه های مقدماتی نیز جهت اخذ مجوزهای مورد نیاز برای پروژه به ارگانهای مربوطه ارسال میگردد.

با تکمیل این مرحله برآورد اولیه مالی از پروژه جهت انجام برنامه ریزی مناسب برای انجام مراحل بعدی نیز حاصل میگردد.

طراحی فاز 2

با تایید و تصویب نقشه ها و گزارشهای فاز 1، محاسبات کامل در رابطه با سیستم های سازه ای، برقی و مکانیکی انجام شده و نقشه های کامل اجرایی جهت ابلاغ به پیمانکاران منتخب در رشته های مختلف شامل نقشه های اجرایی معماری، معماری داخلی، سازه، برق، مکانیک، آتشنشانی و طرح تجهیز پزشکی به همراه فهرست اتاق به اتاق الزامات مورد نیاز تهیه میشود. با ارسال این نقشه ها به ارگانهای ذیربط مجوزهای نهایی جهت ساخت نیز اخذ خواهند شد.

برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار

با تهیه نقشه های اجرایی نهایی، بر آورد کامل مالی و زمانی پروژه و دفترچه فهرست بهای رشته های مختلف نیز جهت برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکاران ذی صلاح آماده خواهد شد.

در این مرحله پس از تائید و ابلاغ کارفرما و براساس اسناد حقوقی و فنی تهیه شده ، مناقصه انتخاب پیمانکار با رعایت دستورالعمل ها انجام و پس از بررسی ، پیمانکار ذیصلاح انتخاب و مرحله اجرائی پروژه شروع میگردد. در ابتدای شروع عملیات اجرائی برنامه زمانبندی تفضیلی انجام کار براساس کلیات برنامه تهیه شده توسط مشاور و با رعایت میزان اعتبار تهیه و عملیات اجرائی بر آن اساس شروع میگردد.

مدیریت و نظارت بر ساخت

در طول اجرای پروژه این مهندس مشاور با بکارگیری عوامل (مهندسین ناظر مقیم) مناسب، باتجربه و در تخصص های مختلف جهت همکاری با مسئولین اجرائی پیمانکار و همچنین مدیریت و همکاری کارشناسان دفتر مرکزی، بر کیفیت و کمیت اجرای پروژه با توجه به مدارک فنی مصوب و برنامه زمانبندی نظارت داشته و در مقاطع لازم با کنترل میزان پیشرفت کار و مشکلات و عوامل بازدارنده، روش های بهبود آن را بررسی و گزارشهای مربوطه را برای اتخاذ تصمیم لازم ارائه می دهد. کنترل برنامه های زمانبندی اجرائی، کنترل، رسیدگی، بررسی، تائید و مطابقت مصالح و تجهیزات پیشنهادی پیمانکار با نقشه ها و قرارداد، کنترل و رسیدگی به صورت حساب های کارکرد پیمانکار، کنترل، رسیدگی و ابلاغ صورت مجالس تهیه شده توسط نظارت مقیم و پیمانکار، رسیدگی و پاسخ گوئی به ابهامات نقشه های اجرائی، تهیه لیست نواقص و کارهای باقیمانده برای آماده شدن پروژه برای راه اندازی، تشکیل کمیسیون تحویل موقت به منظور تحویل موقت، نظارت بر رفع نواقص و اعلام رفع نواقص و رسیدگی به صورت حساب های قطعی کارکرد پیمانکار از جمله خدمات قابل ارایه در این مرحله میباشد.

 

بازگشت